Jalankulkuämpäri
etusivu rouvat musiikki keikat kuvat historia vieraat

 

Jalankulkuämpäri aloitti virallisen toimintansa marraskuussa 1997. Tuija tarttui Niemen perheen Fenderiin kahden osaamansa soinnun kanssa, Sanna oli kaivanut kaapistaan nokkahuilun ja Pinja treenasi kanteleella nuoruuden hittinsä Maijal oli karitsa. Siinä sitä sitten opeteltiin saunatuvassa rämpyttämään ja hiottiin stemmalaulantaa Murmurs-kasetti vinkuen. Meillä oli bändi!!

Eka keikkakin oli jo tiedossa ja sinne saimme kyhättyä kolmen biisin setin: Noitalinnahuraan pikkuveljen ja Murmurssien Ticket to Zenin sekä oman, historiankirjoihin jääneen Kermaperseen. Keikka oli menestys ja lisää pukkasi! Joulukuussa ensi-iltansa sai hittimme TIP. Taakse oli jäänyt erinäinen kasa rämpytysohjeita.

Keväällä 1998 bändi sai etuliitteen the. Lieneekö mielessä silloin jo ollut maailmanvalloitus... Suurin osa kappaleista laulettiin englanniksi. Keikkojakin sateli ja omia biisejä syntyi. Pinja sai syntymäpäivälahjaksi basson ja bassokin pääsi lavalle vappuna oikein oikeaan baariin, kun lämpättiin Billy-Goatsia ja Fairia Kouvolan Metrossa!

Syksyllä 1998 päästiinkin jo levytyshommiin Peuhun studioille Lahteen. Eväiden ja Jaanin suurella avustuksella nauhalle saatiin kappale Secret. Kyllä oli hienoa!!! (Kyseinen kappale on soinut kerran myös Kouvolan Rubinissa). Joulukuussa sessioitiin sitten SamHappyDead, nykyisin Samuli vaan. Ja taas oli hienoa!!!

Keväällä 1999 näiden kahden biisin sinkun kymmenen kappaleen painos myytiin loppuun illassa. Osallistuimme Ääni ja Vimma-bändikatselmukseen selviytyen semifinaaliin asti.

Syksyllä 1999 soitettiin Jokivarrenjytinöissä ja keikka taltioitiin. Live-levymme eksyi Megamanialle Atte Blomin käsiin.


Keväällä 2000 istuttiinkin sitten jo kädet hikoillen ja jalat täristen levy-yhtiössä suunnittelemassa EP:tä. Levylle tahdottiin rummut ja kappaleista demot. Niimpä käännyimme jälleen Jaanin puoleen, jonka kanssa tehtiin demoversiot ja käytiin treenaamassa erinäisissä erikoisenkin hajuisissa huoneistossa soittoa rumpujen kera. Ja keikkaakin heitettiin, puolisettiä ilman ja toinen puoli rumpujen kanssa.

Syksyllä 2000 mentiin koko tiimi 303-studiolle tosi hommiin. Tuloksiin emme olleet tyytyväisiä ja saimme luvan parannella tuotoksiamme.

Keväällä 2001 mentiin koko joukkue sitten DeerHouse -studiolle Tampereelle Ari Toikan kera ja tulosta alkoi syntyä. Lauluja käytiin uusimassa vielä jälkikäteen. Levystä tuli kahden biisin single. Maailmanvalloitusta kuitenkin siirrettiin tulevaisuuteen ja etuliite the poistui käytöstä. Englanniksi väännetyt laulut kääntyivät kotimaiselle ja cover-kappaleista luovuttiin, kun omia biisejä oli syntynyt keikkasetin verran.

Syksy 2001 odoteltiin sinkun julkaisua ja joulukuussa vihdoin saatiin varma päivä tälle suurelle tapahtumalle; 28.01.2002 julkaistiin Jalankulkuämpärin eka sinkku TIP, jossa mukana on laulut TIP ja Texas ja bonusraitana Texas Remix.

Kesällä 2002 demottiin seuraavaa sinkkua 9E:tä.

Tammikuussa 2003 jahdattiin Konalassa susia ja siinä sivussa purkkiin saatiin 9E ja Itään päin. Mukana studiossa riehui myös Kotiteollisuuden Hynynen. Sinkku julkaistiin perjantaina 04.04.2003 ja julkaisua juhlittiin levy-yhtiön edustajan voimin tapaksilla ja sangrialla. 9E pääsi radioon yhdenbiisin tarinaksi ja tytöt vierailivat myös MTV3:n yöchatissä.

Vuonna 2004 käytiin yhdellä keikalla ja luotiin pari uutta laulua.

Keväällä 2005 alkoi kokonaisen albumin rakentelu. Kappaleita oli tehty jo neljätoista ja keikoillakin jouduttiin jo karsimaan mitä soitetaan! Muutamaa biisiä on jo demotettu, katsellaan mitä kesä tuo tullessaan!

Noh, kesä meni ja meni toinenkin ja joukkoihimme liittyi rumpujen taakse ihana nainen Eeva. Mihinkäs tässä kiire kerta koko ajan vaan kaunistutaan! Keväällä 2007 vihdoin studioon!! Jeah! Esikoisalbumi Koska Olen Hyvä Rouva syntyi 16.05.2007 jota juhlittiin riehakkain levynjulkaisubilein. Albumilta poimittu single "Juhani hiihtää" sijoittui Radio Helsingin kesähittiäänestyksessä hienosti kakkoseksi. Levyn julkaisun jälkeen Rouvat soittivat paljon keikkoja ympäri Suomen (eli lähinnä Helsingissä ja Tampereella) isoimpina tapahtumina mainittakoon Provinssirock 2007, YleXXL-risteily ja Rockfutiksen SM-turnaus.

Toukokuussa 2009 Eeva ja Tuija erosivat Jalankulkuämpäristä. Uusia biisejä oli kuitenkin valmistunut albumillinen ja Jalankulkuämpäri jatkoi Sannan ja Pinjan luotsaamina kohti toisen albumin julkaisua. Uudistuneen Jalankulkuämpärin vaiheita voi seurata täältä: http://jalankulkuampari.blogspot.com
Content Management Powered by CuteNews
 

 

 

Jalis omistaa kaiken matskun näillä sivuilla! Ota yhteyttä Myspace-sivut